Još od nastanka čoveka nastali su konflikti i obračuni, prvo prsa u prsa, zatim gađanje kamenjem (prvi zabeleženi “critcal hit” kamenom u istoriji je obračun David vs. Golijat ). Kasnije kopljem, lukom i strelom (disciplina koja je nastala kad je neko poželeo: ”Voleo bih da mogu da ubodem onog lika tamo”), samostrelom a potom je Kinez izmislio barut i sve se promenilo.

Danas u uslovima mira razračunavamo se kroz sportska nadmetanja i igru.
Airsoft je zabavna timska sportska igra koja vam najbolje može približiti osećaj oružanih sukoba i učiniti da osetite adrenalin.

Airsoft je nastao u Japanu još ranih 70ih godina. Iz razloga jer je bilo teško nabaviti pravo oružije i u početku su se gađale samo mete. Zaživeo je kao timska igra pošto plastične kuglice ne mogu naneti ozbiljne povrede. Naravno, ako se poštuju svi bezbedonosni propisi. U početku su airsoft replike pravili zaljbljenici u oružije, praveći verne replike pravog oružija koje su ispaljivale plastične kuglice. Sve dok kasnije velike kompanije nisu preuzele i započele serijsku proizvodnju. I onda su replike postajale sve dostupnije.

U početku su to bile „spring“ replike koje su se morale „repetirati“ pre svakog pucnja, a onda na scenu dolaze replike na gas i na baterije, sve više pouzdanije i vernije kopije pravog oružija.

Kasnije airsoft pokret se širi dalje kroz Aziju i odatle u Britaniju, Sjedinjene Američke Države. Gde uz paintball nalazi sve više sledbanika, a posle i na ceo svet.

U svetu ima dosta zaljubljenika  u ovaj sport, a kod nas je tek počeo da se razvija i tek treba da doživi svoj procvat…

0 Comments

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Previous reading
Šta je to airsoft?
Next reading
Kako je nastao Airsoft?