Airsoft je sport gde dva tima pokušavaju da se zabave što je bolje moguće. To je moja definicija. Wikipedia kaže: „Airsoft je vojni simulacijski sport, sličan paintball-u u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja koje izbacuju kuglice od tvrde plastike kalibra 6 do 8 milimetara. “

Meni se više svidja moja definicija.

Cela poenta ovog sporta je da se grupa ljudi okupi na jednom mestu, druži, pripreme replike i opremu i da oni stariji pomognu i posavetuju one mladje. Onda  da se podele u dve manje grupe, odigraju scenario koji su se dogovorili, a nakon toga skupe ponovo zajedno, čestitaju jedni drugima, ispričaju se i dogovore kada će se ponovo družiti. Kao da sam opisao bilo koji drugi grupni sport.

Sve što očekujem od airsoft meča je dobar provod, poštovanje pravila i adrenalin.

Za airsoft nije potrebna prevelika veština, snaga, brzina, preciznost i mnogo novca. Što se tiče veštine tu su uvek stariji igrači da pomognu i posavetuju, ali uvek su otvoreni za predloge. Airsoft zajednica uopšte nije toksična i zajedljiva. Snage vam treba taman toliko da nosite svoju težinu, težinu opreme i težinu replike po terenu. Ako ste brzi dobro je, ako niste isto je dobro, bićete pasivniji igrač. Preciznost se veoma brzo savlada i posle par mečeva ruke vam se same nameštaju ka meti. A što se novca tiče, u početku možete rentirati opremu, a ako vam se dopadne ovaj sport (a hoće) možete ulagati malo po malo.

Ono što je potrebno za airsoft je poštenje, volja, ekipa i sportski duh…

0 Comments

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Previous reading
Neki od pojmova u airsoft-u
Next reading
Kako je nastao Airsoft?