Safety is number one priority“ je prvo, drugo i treće pravilo, što znači NIKADA ne skidati masku ili naočare u toku meča.

Čestitamo! Naučili ste prva tri pravila airsofta, sada idemo dalje…

Pre početka meča uvek se prvo održi „briefing“ za uvod i dogovor oko posebnih uslova vezanih za misiju ili scenario ali osnovna pravila u airsoftu su:

Svaki pogodak se računa!

Što znači ako vas pogodi kuglica koju je ispalio vaš protivnik ili vaš saigrač, a vi ste pogodjeni. I dizanjem ruke, stvavljanjem replike u nepreteći položaj, prijavljujete se vikanjem fraze koju odaberete sami (HIT! ili POGODAK! ili JAO!). I idete na unapred dogovoreno mesto ili „respavn“ trudeći se da što manje ometate igru koja je u toku. Osim rikošeta ali to samo ako ste 100% sigurni

U bilo koji deo tela ili opreme pogodak se računa

Ruka, noga, trup, glava,mali prst, cipela, šlem, pancir, ranac… Čak i ako ste pogodjeni u repliku oružija pogodak se računa (jer ste onesposobljeni za dalju borbu). Osim ako nemate „secondary weapon“ i njime nastavite meč.

Pucanje iz mišije rupe

Podrazumeva pucanje kroz male otvore gde niste dovoljno izloženi i sami da budete pogodjeni i to nije dozvoljeno! Takodje nije ni dozvoljeno „slepo pucanje„. A to je kada proturite samo repliku iznad ili sa strane prepreke i pucate naslepo u nadi da će te nekoga pogoditi… Ne… To nije fer potez!

Rasprava u toku meča je strogo zabranjena!

Airsoft je sport, igra, zabava i nije mesto za one koji će poput nekih tetkica da galame ko je u pravu, a ko je pogodjen i time da ometaju igru drugih igrača!

0 Comments

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Previous reading
Airsoft – igra časti
Next reading
Neki od pojmova u airsoft-u